قطعنامه ضدروسی مجمع عمومی سازمان ملل درباره نیروگاه زاپروژیا

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ پیشنهادی اوکراین را با درخواست خروج نیروهای نظامی روسیه از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به تصویب رساند.

به گزارش مشرق، مجمع عمومی سازمان ملل شب گذشته، پنج‌شنبه، پیش‌نویس قطعنامه‌ پیشنهادی اوکراین را با درخواست از روسیه برای خارج کردن تمامی نیروهای نظامی خود از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا تصویب کرد. ۹۹ کشور به تصویب این سند رأی مثبت دادند. ۹ کشور، از جمله روسیه، بلاروس و سوریه با آن مخالفت کردند و ۶۰ کشور نیز بطور کلی از رأی دادن خودداری کردند.

این سند شامل ۱۳ بند است و به‌طور خاص، در متن آمده :«فدراسیون روسیه باید فوراً نیروهای نظامی و سایر پرسنل غیرمجاز خود را از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا خارج کرده و بلافاصله این نیروگاه را تحت کنترل کامل مقامات حاکم و معتبر دولت اوکراین قرار دهد.»

با این حال، در این قطعنامه کلمه‌ای در رابطه با محکومیت حملات مستمر نیروهای مسلح اوکراین به تاسیسات نیروگاه زاپروژیا نیامده است که امنیت هسته‌ای کل اوکراین و بخش وسیعی از اروپا را در معرض تهدید قرار داده است.

بر خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه‌های مجمع عمومی از لحاظ حقوقی الزام‌آور نبوده و تنها جنبه توصیه و اعلام مواضع دارند.

در واکنش به تصویب این قطعنامه، دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، در گفتگو با خبرنگاران یادآور شد که این سند یک طرح «سیاسی شده و کاملاً غیرمنطقی و بی اثر است.»

این دیپلمات روس گفت: «تصویب این قطعنامه متأسفانه فقط می‌تواند حزب جنگ در اروپا، آمریکا و البته اوکراین را تشویق کند، و آنها سعی خواهند کرد این مسئله را به عنوان نوعی حمایت جامعه بین‌المللی از تلاش‌هایشان برای حفظ رژیم زلنسکی [رئیس‌جمهور اوکراین] جلوه دهند و بدین ترتیب تعداد زیادی از مردان اوکراینی‌ را که اصلاً مایل به جنگ نیستند، بسیج کرده و به جبهه بفرستند.»

پولیانسکی افزود که مقامات اوکراینی قادر به اجرای مفاد این قطعنامه پیشنهادی خود نیستند و تصویب آن نتیجه‌ای برایشان نخواهد داشت.

نیروهای اوکراینی بارها تلاش کرده‌اند به نیروگاه زاپروژیا و شهر انرگودار در مجاورت آن حمله کنند. یوگنی بالیتسکی، استاندار منطقه زاپروژیا، چند روز قبل بار دیگر از حمله نیروهای مسلح اوکراین به شهر انرگودار خبر داد. وی یادآور شد که پس از این حمله، در تامین برق شهر مشکلاتی بوجود آمد.

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) نیز در همان روز، بدون اشاره به منشاء این حملات، تأکید کرد که «حملات مکرر پهپادها به محوطه نیروگاه تهدیدی برای ایمنی هسته‌ای و جان انسان‌ها هستند و باید متوقف شوند.»

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین پیشتر هشدار داد که «اگر حملات به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا ادامه یابد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بالاخره مجبور خواهد شد که نقش اوکراین در این حملات به تاسیسات هسته‌ای را تأیید کند.»

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۲
    2 0
    اشغال گری محکوم است
  • ناکارامدی سازمان ملل IR ۲۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۲
    0 0
    ساختار سازمان ملل و به ویژه قانون وتو برای چند عضو ، نماد توحش نوین بشری است !!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس